Over deze website    help
 
Deze website wijst de weg in opvoedland en is speciaal gemaakt voor ouders, verzorgers en hulpverleners die wonen of werken in de regio Zaanstreek-Waterland.

Op deze website kun je op verschillende manieren zoeken:

1. Op thema/subthema
  Bovenin het menu staan de thema's "gezondheid", "leren en ontwikkelen" en "gezin en omgeving". Klik je op een thema dan kan je kiezen uit verschillende subthema's, zoals "lichamelijk", "geestelijk", "seksualiteit" onder het thema "gezondheid".

Per subthema vind je:
- adressen van organisaties en projecten met telefoonnummers en links naar hun websites
- cursusmogelijkheden en trainingen
- diverse brochures met adviezen en tips

2. Op onderwerp
  In het rolmenu helemaal bovenin kan je kiezen uit een groot aantal onderwerpen: van "adoptie" via "leerproblemen" tot "zwemmen". Deze onderwerpen verwijzen naar de informatie per thema/subthema.

Je vindt hier dus weer adressen, telefoonnummers en websites overzichtelijk bij elkaar. Tevens vind je er cursusmogelijkheden, trainingen en diverse brochures met adviezen en tips.

3. Speciaal voor ouders
  Via de linkerbalk krijg je een overzicht van alle cursussen speciaal voor ouders en een overzicht van de opvoedspreekuren bij jou in de buurt. Verder de agenda met regionale bijeenkomsten op het gebied van opvoeding en de mogelijkheid om online een vraag te stellen aan een pedagoog. Hier ook een overzicht van veelgestelde vragen.

4. Kindermishandeling
  Juist omdat het een voorkomend en zeer ingrijpend probleem is, speciaal aandacht voor kindermishandeling. In de linkerbalk vind je o.a. een verwijzing naar het protocol over hoe te handelen bij een vermoeden van kindermishandeling.

5. Over deze website
  Hier vind je de introtekst, deze helpfunctie, bestelinformatie van de gedrukte versie van de opvoedwegwijzer, een reactieformulier en het colofon.

Als je opmerkingen of suggesties hebt om de website te verbeteren, vul dan het reactieformulier in. Bij voorbaat dank!